Dr. Varga József elnök levele a HTBK szervezetei és tagsága részére

Kedves Barátaim!

A HTBK OSZ 2021. szeptember 30.-i küldött közgyűlése megválasztott a szervezet elnökének. Ebből az alkalomból szeretném köszönetemet kifejezni a közgyűlés résztvevőinek és rajtuk keresztül a Baráti Körök teljes tagságának.

Az elnökválasztó közgyűlésnek szomorú aktualitását az adta, hogy a világot sújtó pandémia áldozata lett korábbi elnökünk, Szelekovszky Ernő, akivel egy cikluson át alelnök társként, három cikluson át pedig alelnökeként dolgoztam szervezetünkben. Emlékét barátsággal őrzöm meg szívemben. Ugyancsak a járvány következtében hunyt el alelnökünk, Berencsi Attila, a HTBK nyíregyházi szervezetének elnöke. Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Noha közel 20 éve lehetek részese a HTBK munkájának, részese a sikereknek, de néha a küzdelmeknek, megpróbáltatásoknak is, elnökként új kihívásoknak, fokozott felelősségnek kell megfelelem. Felelősséggel jelentem ki, hogy vállalom az elnöki funkcióval járó követelményeket, és a megszerzett tapasztalataimat a legjobb tudásom szerint akarom a szervezet szolgálatában hasznosítani.

Munkámat az elmúlt 2 évtized során a tagság jelentős részével kialakított baráti kapcsolatokra alapozva, a tagság megelégedésére, egymás iránti bizalom és tisztelet fenntartásával szeretném végezni, fenntartva a jó együttműködést a honvédelmi tárca illetékes vezetőivel, valamint a honvédelmet támogató társadalmi szervezetekkel.

Még egyszer megköszönve a bizalmat, kérem a továbbiakban is támogató segítségeteket, hogy HTBK-s értékeinket, hagyományainkat az előttünk álló években is méltó módon megőrizzük, megújítsuk.

Barátsággal: Dr. Varga József, elnök